Sunday, June 16, 2013

En söndag i La Paz

Solen är tillbaka i La Paz och även om det är kallt på mornarna är det sköna dagar o sällan har jag sett himlen så klarblå i La Paz som här på vintern.

På söndagarna här i La Paz stänger de av delar av huvudgatan El Prado för att ha massa familjeaktivitetr, mat, musik, lekar o försäljning av massa saker. Allt känns väldigt "back in the days" med små drick o bullförsäljare, och tävlingar där barnen springer runt med en pinne och ett hjul på en liten uppmålad bana och lite koner, bollar och annat men alltid fullproppat med folk och lite charmigt. Vi gick vidare till en peruansk matfestival i en park men jag fick ett litet psykbryt på att stadens centrum är så idiotiskt byggd för fotgängare och med barnvagn funkar det typ inte alls att gå. Vi fick plocka isär barnvagnen, lyfta och konka och efter en stund tog vi istället bilen ner till söder där man kan gå normalt, skönt!

Vi åt lunchbuffe på ett nyöppnat hotell på deras terass, lugnt och skönt. Lite mer prommenad innan hemfärd. Nu lite godis och tv!

No comments:

Post a Comment